Csírák, búzafű, vitaminbombák konyháinkban |
Ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok olyan széles tárházát tartalmazzák a csírázó magvak, amilyet semmiféle mesterséges multivitamin nem tud nyújtani. Amikor a magok megfelelő körülmények (nedvesség, hőmérséklet, oxigén) közé kerülnek, elindul egy új növénynek a fejlődése, a csírázás. A pici magból óriási energiával tör elő az élet. Az enzimek elindítják azokat a biokémiai folyamatokat amelyek során a magban tárolt különböző anyagok átalakulnak, keményítő cukorrá, a fehérje aminosavakká, a zsír zsírsavakká . A csíráztatás nagyon egyszerűen otthon is végezhető, melyhez speciális csíráztató edényeket kínálunk.
A magokat előzetesen beáztatjuk, majd naponta átöblítve nedvesen tartjuk őket szobahőmérsékleten. 2-3 nap alatt pár mm-es csírák hajtanak ki, ekkor fogyasztható. Ne hagyjuk túl nagyra megnőni, 4-6 mm ideálisnak számít. Használhatjuk müzlihez, salátákhoz, szendvicsekhez.
Jó étvágyat!!!
Kinek ajánljuk? Mindenkinek aki törődik egészségével, gyerekeknek, sportolóknak, betegeknek, fogyókúrázóknak, mert - a csírában levő vitaminok, ásványi anyagok, mikroelemek, mind olyan szerves formában vannak jelen amit szervezetünk maradéktalanul hasznosítani tud. A csírában található magas enzim tartam miatt az emésztése rendkívül könnyű a szervezet számára azonnali energiát ad. Miért csíráztassunk otthon? - mert a Bionivo által kínált csíráztató rendszer segítségével csupán napi 1 perc munkával folyamatosan elláthatja családját friss, vitaminokban gazdag táplálékkal Forrás: bionivo.hu |